петък, 30 юли 2010 г.

„КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ,
И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ”

(някои твърде дълго се мислят за богове и
поради това, продължават да мълчат)ДО
ВСИЧКИ
ПОТОМЦИ
НА
БЪЛГАРИЯNiakade na balkanite, bez darjavna doktrina ot stoletia, bez duhovna mo6t, se namira niakakva darjava bez darjavnici, bez duhovno i ka4estveno obrazovanie (zatova pi6a na latino-balgarski –da sam v krak s modata v tazi darjava). Imala narodni buditeli, no ostanala bez duhovni u4iteli. Imala silna ikonomika, targovia i etc., no dnes ia niama na tazi karta. Ima ia na kartata na 6opskata salata, na kartata na zagrijenite zapadni politici otnosno tziganskoto i malcinstvo, no ia niama na kartata za istinskite 4ove6ki prava.Niakoga niakoi nein buditel bil kazal: “Българино, знай своя род...”, no dnes narodat i ne razbira kakvo e pisalo v podobni knigi I kakvo sa govorili istinskite bulgari. Dnes e moderno da se tantzuva 4alga, da se slagat silikonovi ustni I tzitzi (не знам дали правилно изписах на модерния,днес, език думата „цици”; навремето той не се ползваше в писмените ни кореспонденции и затова бяхме грамотни и знаещи български деца).

Ох, уморих се да се правя на модерен българин. Затова ще продължа да пиша на божествения – БЪЛГАРСКИЯ език, този, който е дошъл от траките, този, който е запазил българския род през хилядолетията, за да го има и сега същия този народ, но загърбил величието си, днес. Жалко, защото хиените това и чакаха. Явно, когато се продадат и българските училища, тогава и слепите за унищожителната политика на октопода в нашата държава, ще прогледнат. Но тогава вече ще е твърде, твърде късно.
Тази статия е за онези родители, учители, хора от държавната администрация, за всички българи, които искат България да остане на Бащината си територия – Тракия и нейното потомство да не се разпилее, както е ставало през хилядолетията. Генът, заложен в нас, все още е силен и само от ВСЕКИ един от нас зависи дали БЪЛГАРСКИЯТ РОД ще прескочи границата, на която е в момента, пределът на етническото му оцеляване. И докато си кротувахме и чакахме все някой „Дядо Иван”, а може би „Баба Америка” да ни показват пътя, по който да вървим, българският ген започна своето изселване.......отново. Това е така, защото „Господ дава, ала в кошара не вкарва”. А делата на Всевишния ние не можем да ги пренареждаме. И тъй като българската нация трябва да оцелее,то- както е тръгнало, оцеляването й ще се извърши извън днешните земи на България. Така, както някога бяха изгонени богомилите. Уважаеми родители? Вашите деца и внуци ще ги виждате на мониторите си на компютрите, ще ги прегръщате виртуално, ще им изпращате целувки виртуално и с поколението на вашето поколение ще си говорите на развален български език и ще си пишете, както писах по-горе.

Красота!!! Строена отново в редици, но за виртуален футболен мач, за виртуална жмичка, за виртуална стрелба...Мозъкът "играе", но краката - не, ръцете - не, духът - не. Разбира се, всяко нещо има своята и лоша, и добра страна. Зависи кой как и за какво ги използва. Когато Джон Атанасов е измислял компютъра, едва ли е знаел, че с това свое дело ще помогне, да се извърши най – голямото българо-защитно и българолюбиво дело в историята на съвременна България. Защото: Интернет не може да бъде заточен в лагер, на интернет не можеш да му запушиш устата и да му забраниш да говори. Това, което държавниците на България не искат да направят, за да измият вековната кал от лицето, снагата и душата на най-унижаваната от столетия „жена” в Европа – БЪЛГАРИЯ, това ще го стори интернет-пространството. Децата ни отдавна няма нужда да ходят на училище, защото там те изучават подменената българска история; там у тях не се гради национално достойнство; там те не получават мотивировка защо трябва да се образоват; оттам те излизат хора с мислене на робот. Интернет е тяхното ново училище. Оттук те ще научат повече истински неща и така ще имат истинското Право на Избор, да решат какви трябва да бъдат, да разберат кои са. Отдавна вече наши деца и младежи не печелят с познатата от близкото минало мощ, международни състезания, в които да покажат интелектуалната си сила, просто защото я няма – вече. НО!
Има едно „НО”, което властжадуващите същества, слугите на тъмнината, на злобата, на омразата ....винаги забравят. И то е:
"В началото беше Словото и Словото беше у Бога, и Бог беше Словото.
То беше в начало у Бога.
Всичко чрез него стана и без Него не стана нито едно от онова, което е станало.
В него имаше живот и животът беше светлината на човеците.
И светлината в мрака свети и мракът я не обзе.
...............................................................................
И Словото стана плът и живя между нас, пълно с благодат и истина; и ние видяхме славата Му, слава като на Единороден от Отца..."


Словото ще припомни на забравилите, че всеки човек е ключ към т.н. щастие, което търси.

Всеки народ си има карма, всяка нация има работа тук, на Земята. Нашият народ си плати за това, че обърна гръб на принципите Любов, Правда, Истина, Мъдрост, Добродетел,като:
- изстрада турско и византийско робство;
- изстрада несбъднатите надежди за освобождение, които някогашна Русия го лъжеше, че ще му го донесе с всяка война, в която влизаше с Турция много преди всеизвестната такава от 1877 – 1878 год. и в тези няколко Руско-Турски войни, се включваха хиляди българи, но свободата все се спъваше някъде по пътя;
- Бълг-Ариите изстрадаха и това, че трябваше да си платят в злато Освобождението;
- Бълг-Ариите изстрадаха праха в очите, с който същата тази страна, но вече като СССР, направи държавата ни своя република и много преди това втълпяваше в главите на поколения българи измислената история за това, че сме „славяни”, че сме потомци на тюрки, на татари, на монголи.
- Бълг-Ариите от Волжка България изстрадаха унижението да бъдат принудени, с насилие и кръв да се наричат татари

- Бълг-Ариите изстрадаха изселванията си, които бяха започнали още през далечната 1396 год.;
- Бълг-Ариите изстрадаха насилствената македонизация в Пиринско, която собствената им държава извърши през периода 1946 – 1948 год. заради умопомрачителната идея за създаване на Балканска федерация и до 1970 год. в паспортите на тези българи пишеше, че са македонци;
- Бълг-Ариите изстрадаха избиването на 30 000 българи - интелигенция, заради тази гавра и 40 000 -в концлагерите в Голи оток и Белене;
- И още много, много, много страдания...

НО, това - беше. Всяко НЕБогоугодно дело приключва с разгром. БългАрия се възроди като ЖАР-птицата от пепелта и започна Новото си съществуване (макар и на пръв поглед да не се вижда ). И децата ни, учителите ни, родителите ни, ще разберат целия фарс, цялото държавно предателство от години наред. Нашите родители, баби и дядовци, които строяха „социализЪма” и „комунизЪма”сега трябваше да имат възможност да се радват на света, а те – и сега, както и тогава, стискат и броят левчетата за най-нужните неща, относно елементарното си съществуваме.

България няма повече време да мисли „Да бъде или Да не бъде”. И всеки един от нас трябва да реши дали да продължава да живурка и да спи или да защити честта на поколенията истински българи, на които дължим запазеното, все още, национално достойнство, гордост и самосъзнание, за да ни има нас днес. Никой не уважава един народ и не се съобразява с него, ако той самият не си извоюва това! Франция, Англия, Германия.....Европейски Съюз.....ако ще и извънземните, никой, а само НИЕ сме тези, които можем и трябва да извоюваме правото си на уважение от другите. Но първо, трябва да се научим да уважаваме сами себе си. КАК? Като имаме знанието за това КОИ СМЕ. Това знание ще го предадем и на идните поколения.

В своята книга „Тракийското писмо декодирано’ д-р Стефан Гайд представя прочетения от неговия екип пиктографски текст върху оброчната плочка на Орфеевия Завет, открита в с. Градешница, на територията на съвременната Българска земя:
„О,Триединни Боже, който обитаваш Тракия,
Свидетелствам истинно и обричам се да ти принасям дарове, великий Божий Сине
И само Теб величая, о, велики Боже мой,
Ти, който си в Храма си, избави ме!”


Върху плочката,освен текста, е гравиран своебразният подпис с пиктографското име на Тракийския Патриарх – Орфей. Това е първата Плоча на Първия Завет между Бога и човека в цялата световна история на цивилизацията и религията! (отпреди 7 000 г.), открит Завет, Договор, Обещание между Бога и Човека, преди Моисеевия. Когато едната страна по даден договор наруши дори една клауза от него, то- другата има право да разтури договора. Когато управляващите не си изпълняват тяхната част от завета с този, който им е гласувал своето доверие, той, народът, има право да не вярва и да не очаква нищо добро от властимащите, а да поеме в свои ръце управлението на съдбата си. Обаче ние, българите, имаме задачи не само към себе си, а и към света.
Кивотът на Орфеевия завет
„...Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите....” – Ванга

Вече изпод земята излязоха безкрайно много доказателства за древния произход на българите, истините за нашия език, а в училище децата продължават да повтарят като папагали история – отживелица, която няма нищо общо с излезлите в последните години факти, доказващи истините за това кои сме ние. Френологическите данни сочат , че българите са 40% - 60% траки. Държавната политика върти колелото на нашата история с костенурски темпове и изобщо не я интересува, че 21 –ви век е век, който върви с друго, по-бързо гориво и който изостава от общото движение, ще остане в забрава. България отдавна има ново лице (макар и да не се забелязва на първо време), а управляващите от години продължават да го крият, като че ли са повели нанякъде булка за продан. Д-р Стефан Гайд, българин, родом от Древна Тракия в днешна България, живеещ в Калифорния, има неблагоразумието да декодира тракийското писмо. Може ли, г-н Гайд, така безумно да нокаутирате столетия вярвана лъжа за древногръцкия произход на европейската култура? А и на нас, българите, толкова хубаво и безметежно ни беше да си знаем, че сме захвърлени на гъза на географията, никому ненужен и никому неизвестен народ. Сега какво ще правим? Как се защитава история, и то – не каква да е, а история, от която е тръгнала съвременната цивилизация.
----
Египетски пиктограми -

Не е ли гавра със собствената си история и със Създателя, да се продължава официално да се мълчи по въпроса, че траките не са били безписмен народ, а са имали писменост 2000 години преди Египет?("..никой от класическите автори не нарича древните обитатели на нашите земи неуки. Херодот, Тукидит, Страбон, Ксенофон, Плиний и др. свидетелстват за богатството, културата и духовната извисеност на траките и техните роднини пеласгите. В свой труд за старите цивилизации В. Дюруй посочва, че в античността траки, пеласги и илири са били считани за три клона на една и съща общност..") Та този т.нар. „безписмен” народ е бил охарактеризиран от Омир като „хора, които напомнят богове”. На идеята,при този „безписмен” народ, за Триединния Бог, няколко хилядолетия по-късно ще се опре Християнската религия. От незапомнени времена в интерес на Гърция бе и е, траките да си останат в световната история като „див и варварски” народ на север от Елада, защото Елада трябваше да бъде родоначалничката на съвременната Европейска цивилизация. Е, да, ама преди това е трябвало да бъде унищожена Земята, за да няма откъде да извират археологическите доказателства, сочещи, че това е лъжа.Лъжа.Смята се, че в Гърция и по егейските острови е имало тракийско и пелазгийско население преди идването на гърците. Гърците са индоевропейски народ, представляващ мнозинство в Гърция и Кипър и говорещ гръцки език. Гърците се формират като етническа група през 17 век пр.н.е. А преди това? Преди това е много интересно:
- 432 хил.год. пр.н.е. – Именците от Асгард , Митгард и Болгард са мизите(северни фризи – кимерийци). Те поставят началото на човешкия род в Северното полукълбо.Тези хора – аси (ази), мизи, фризи, болги, кимбри, са известни в историята като прединдоевропейски- автохтонни жители на Северното и част от Южното земно полукълбо.
- 250 – 150 хил. год. пр.н.е. – Първите хора от бялата раса са от рода Имен – кимерийци, хората на Болг( болги, бореи) с родоначалник мизиеца Миези (Зиези, Зевс). Първият известен бог на хората на бялата раса е Болг, а първият научен светоглед – Тангра.) "Българите- история , хипотези, загадки/ сборник" - София, 2009 г.
От тракийското пиктографско (чрез фигури) писмо и днес в математиката употребяваме знаци, като този за безкрайноост (който знак при тракийците е означавал „вечност” и се чете „ен – ех”; в съвременния български език имаме думите „вечен”, „безкраен” ). И до днес, този знак се бродира в българските шевици.

Тук много ясно се вижда и един соларен символ – въртящият се по посока на часовниковата стрелка кръст, изразяващ идеята за четвъртичността – почитането на 4 –те основни посоки на света, т.н. Колело на Закона, Колело на Времето. Този символ по-късно преминава в руническите знаци при българите, свидетелство за което са откритите символи в Плиска, а днес продължава да стои необезпокояван в градежа на църквата „Христос Пантократор”в морския град–музей Несебър.

Пак в Плиска се открива и споменатия по-горе символ за „безкрайност". В този дух може да се продължава дълго. Но....ето и още едно интересно представяне на соларния символ за Колело на времето:

Един, запазен и до днес, символ в тракийското пиктографско писмо, е този за „пастир, пастир-жрец, пророк”, а именно - овчарската гега:

В съвременните географски карти се подвизава един знак-кръг с вписан по диагонал кръст, означаващ „бивак”.Траките са отбелязвали със същия знак понятието за „общност”, „град”, с положение спрямо четирите посоки на света. Съвременната ни дума „бивак” е съставена от тракийската „би”, означаваща „до” и „ваки”, означаващо „град”. Или с други думи – „до- града”. За златното съкровище няма какво да говорим.То, говорено бе достатъчно, ама българите трябваше да бъдат направени глухи, слепи и глупави, за да не се светнат за какво идеше реч.

След като траките бяха хвърлени в десета глуха и от куртоазия се споменаваха и показваха, ей така, съвсем невинно, откритията, щото съвсем пък да се мълчи...няма как, то- същото го сполетя и древнобългарския род. И разбирате ли, тъкмо един „безписмен” народ (траките) изчезна в нищото, ето ти още един „безписмен” народ и то пак тук, на Балканския полуостров. Е, за този нов „дивак”-пришълец, поне се знаеше, че все пак се е претопил в някакви славянски племена, нищо, че държавното устройство и управление бяха останали от българите. Какви чудни фантоми са населявали и явно, продължават да населяват Балканите, в частност – България.
Много от знаците от тракийското писмо се откриват върху каменните блокове върху останките от Плиска и Преслав
Ясно е като бял ден, че историческото време е твърде огромно като разстояние, за да се открие писменост, употребявана хиляди години преди това от „изчезнал” народ и изведнъж пак да се появи отново. Ние знаем да съберем 2 + 2 = 4.
Българите си имат Мадарски конник. Хубаво! Траките пък си имат тракийски конник.

Е,..сигурно траките са владеели телепатията, та по този начин са прехвърлили хилядолетия напред мисълта как се изобразява в скален релеф сцена от тяхното време.

Нещо, за което почти не се говори, но то ни е запазило през хилядолетията, това е ЕЛБЕТИЦА-та- двоен равностранен кръст-българският соларен (слънчев) символ, без който шевиците в дрехите на нашите предци, са били немислими. Носейки този символ ежедневно, така те са били постоянно във връзка с природните сили, балансът нежду хармонията
(вертикално разположения кръст) и дисхармонията(под формата на Х); вечният кръговрат на противоположностите: добро – зло; тъмнина – светлина..(Знаем, че можем да осъзнаем какво е добро,само ако имаме представа, усещане за зло). От траките в шевиците и до днес се втъкава символът за безкрайност, както и птиците, които са един често срещан елемент в тяхното пиктографско писмо, дало основа за възникването на египетското, 2 000 години по-късно. Шевицата е действала като катализатор на божествения физико-химичен процес, който се извършва в нашето тяло.
А птиците красят и днес Чипровските килими:
Символиката от нашите древни предци е все още жива и в украсата на погачите за определени ритуали.

Понеже говорим за език, за писменост, не може да подминем темата за „славянската” писменост и култура. Ха, ха! В „Македонски споменици со глаголско и со кирилско писмо” – Скопие 2008 г.виждаме част от Асеманиевото евангелие, Зографското евангелие- на Глаголица
Каква е приликата между Глаголицата и азбуката, на която готският епископ Улфила превел за готите божиите книги, след като Улфилицата(ако може да употребим тази дума) е симбиоза между гръцката и латинската азбуки?
А на някои места в текста се забелязва и еврейската буква „алеф”. “Готският въпрос” е непосредствено свързан с някои най-съществени проблеми на старата и средновековната история на нашия народ. След като от много източници е ясно, че гетите са траки, а готите са гети, то,извода за това -какви са готите, е ясен. След ІV век траките, в редица исторически източници, се наричат мизи и българи. Отбелязано е и от Паисий Хилендарски в “История славеноболгарская”. Става дума за коренното население на Балканския полуостров, което в мнозинството си е стояло все тук. Валафрид Страбо през ІХ век пише, че готите или гетите превеждат на своя език свещените книги. Но тези жители са наричани траки и мизийци. Страбо е германец, следователно, ако са били германци, той би ги нарекъл такива. Улфила е превел Библията за едно от старите тракийски племена.
Което пък означава, че траките са си били християни. Друго тракийско племе – бесите, също са си имали свой език.. Въпросът за т. нар. Готска библия е най-тясно свързан с въпроса за ранното християнство на населението по нашите земи и със сложния комплекс от въпроси във връзка с неговия език и писменост. Това е изключително възлов момент, защото той ни насочва към факта, че изобщо не е имало никакво покръстване на българите през 865 г. Достатъчно е да погледнем монограмите на кан Кубрат, на кан Аспарух, на Телериг и т.н., за да се запитаме „Защо нашите деца все още учат, че българите са се покръстили през 865 година при княз Борис 1.?” Забележете –КНЯЗ. Откога титлата „княз” влиза в българската традиция като титла, след като всичките негови предшественици-владетели са „кан”-ове. По един или друг начин в монограмите и печатите на владетелите ни мноооого преди 865 г. присъства кръстът и изписването на титлата „кан”, а не „княз”, въпреки фонетичната близост на двете думи.

Интересно е да се отбележи огромната прилика между един елемент от монограма на кан Аспарух и същия, фигуриращ в текст на Омуртаг(Омортаг или Муртагон, както четем в „История славеноболгарская).

Веднага се забелязва буквата „Р” от съвременната ни азбука. Тя е огледален образ на премахнатата с въвеждането на Правописната реформа през 1945 г., буква Ѣ("ят") от азбуката ни. Това беше и Е, КОСМИЧЕСКИЯТ ПЕЧАТ на България. (По-нататък ще стане ясно защо говоря за огледален образ при буквите)
В историческите източници не се посочва за кръщение при княз Борис. Връзката християнство – писменост е по времето на „цря Муртагона”-Отец Паисий в своята „История славеноболгарская”, Софроний в първия си нейн препис и всички останали преписи говорят за Муртагон, а не за княз Борис.
„...когато царувал Муртагон в България, дошъл Методий в Търново. Понеже бил искал тогава цар Муртагон иконописец...Методие бил знаял то дело....” А ето какво пише всеизвестният ни Георги Раковски в своя „Ключ болгарскаго язика”:
„...Ние щем доказва, че в кръщението Преславскаго двора никакво чудо не е действало, защото по тях времена чудесата бяха се веки свършили и че то кръщение е било одавно йоще приготовено; че Кирил и Методий не са били гърци, но чисти българи и македонците българи, бивши от преди Христа йоще по тях места, приемали са християнството по-напред от гърците и кръстивши се йоще от времени посланика Павла, тии са съставили първата черкова в Европа после Ерусалимская. Че Бог и Святий Дух не са избрали гърците и техний язьик....че повечето обряди във восточната черква са се увели от българската стара вяра преди християнството, коя е била основана почти на същите начала...”

„...между тях Христови първи посланици нямаше ни един грък – елин, но сичките бяха чисти евреи.......Основата и най-голямата добрина на Христовата наука, в самото й появление, беше братската любов и сближението на народите, т.е. изравнението им, както о тому явно проповяда посланик Павел, щото никой не може даже помисли, че Бог и Святий Дух са предпочели един кривач люде, изпърчени и измастрени йоще в тях времена гръко-елини, от толкова милиони други народи! Сичките же четници, книжници, мъдреци и богослови казват единогласно, че :пред Богу и пред Духу Святому няма лицезрение...”
Няколко десетилетия след Раковски, тази теза ще представи и историкът д-р Ганчо Ценов. След многогодишни проучвания в секретния отдел на Ватикана и други европейски хранилища на древни документи, той установява, че
- Българите са стари поселници на Балканите, много преди Христа;
- Българите са създатели на една от най-древните култури в света;
- Българите са най-старите християни в Европа, покръстени от апостолите Павел и Андрей;
- Цариград е български град, създаден от тях.
„...Цариград бе построен от мизиеца Константин Велики съ помощта на мизийските готи или скити. Тие скити или готи, които беха построили не само Цариградъ, но и църквите въ него, се изпаждатъ из построените отъ техъ църкви, за да се предадатъ на гърците”.
Това става в 380 г. На следващата година в Цариград се свиква Втори Вселенски събор, на който става отлъчването и съответно, обявяването за еретици на траколирийците. Защото те отстояват своето верую, основавайки се на Апостолите и Христос, че Светият Дух произлиза от Отца, но се предава на вярващите чрез Сина. За разлика от тях гърците са тези, които всъщност се отлъчват от християнството, защото защитават тезата, че Светия Дух, Отца и Сина са равнопоставени. Ето, поради този факт се загубва и стойността на говоримия божествен език, на който са чели писанията българите(тракоилирийци, скити, готи, гети, мизи и т.н.). Те биват анатемосани и изтикани назад във времето. Затова в следващите години Кирил е трябвало да защити правото на езика на говорещите божието слово народи. Защо божие слово? Защото те не са се отметнали от изначалното христово учение. Те са останалите истински и верни СЛОВЕНЕ, хората-траки, скити, готи, и т.н. 80 на брой, в крайна сметка - българи, които са се молили на езика, на който Апостол Павел ги е покръстил и които са спазвали каноните. Затова и в по-следващите векове се появява богомилството – пак по тази причина, да не се замърсява истинското християнство. В “Тайната книга”на богомилите няма нито една идея, нито една мисъл, която да липсва в евангелията – доказва Видка Николова. Това е произведение в строго евангелски дух и е създадено в първите 100(200)години от Христа, от първите поколения християни! Светогледът в него е в пълна хармония с традиционния за балканските жители от старо време, орфизъм, и може да се разглежда като негово развитие и усъвършенстване. Знаци на богомилите са формирали днешния свят. Например, равнораменният кръст, вписан в кръг, ще се намери в литературата като „келтски кръст”. Дали по нашите земи са живели келти или ние сме И келти, не знам, но този символ е на богомилите и е открит в с. Вискяр, с. Зидарци и др. в Пернишко, а освен това присъства и като символ на властта в една от известните картини за цар Симеон.

А какво пише Ценов в своята книга „Хуните, които основаха българската държава”?:
„...Евсевий от Цезарея(4 век) пише, че скитите, тракийците и елините са били покръстени от апостолите. И действително, въ деянията на апостолите се казва, че апостолъ Павелъ е първиятъ християнски учителъ на тракоилирийците...”
За тракоилирийците д-р Ганчо Ценов пише, че в по-ранни времена те са се делили на гети и траки. „...Следъ време гетите са се нарекли хуни,а траките – българи...” Позовавайки се на писмени исторически източници в същата тази книга, той представя хронологическото преминаване на различните понятия гети, готи, скити, кимери, мизи, хуни, траки – всички те, отнасящи се в крайна сметка за българите. „..Тие македонци и тракийци Апостолъ Павелъ нарича въ едно писмо до колосяните, скити. Вследствие на настаналите още тогава препирни между скити (българи) и гърци, Апостолъ Павелъ се принудилъ да имъ каже:„Тука нема грък, юдеин....скитъ...., а само единъ Христосъ”, т.е., че като християни, всички са равни помежду си. Апостолъ Павел въ случая е нарекъл скити тракийците и македонците, защото други скити той дототогава не е покръствал”. Или, от цялата игра на думи с различните наименования според историците на тогавашните събития, става ясно, че БЪЛГАРИТЕ са покръстени още в зората на християнството. Затова виждаме в монограмите на кановете равнораменния кръст, който по-късно ще влезе като основа в първата буква на Глаголицата – „АЗ”-ът. В крайна сметка, мнимото покръстване, за което продължава да се говори в българските учебници по история на България, е всъщност в някакъв момент преминаване на някаква част от многобройния български род от едната църква към другата (причините тепърва ще бъдат изкарани на светло, но знаем за борбите за надмощие между Рим и Цариград). В писмото си „До Господина Министра на Народната Просвета” от 22.03.1914 г. д-р Ганчо Ценов казва:
„...Очевидно е, че тука имаме работа съ съвсем отделно събитие станало на друго място и въ друго време. Понеже ние под покръстване разбираме византийското покръстване на Богора, то е явно, че римското покръстване е ПРЕкръстване или минаване от една църква към друга...”


НО, да се върнем на Глаголицата.
Нашите праотци са знаели законите на Космоса и са живеели в хармония с него. Кръгът и неговият център - още траките са използвали като графично представяне на Създателя. На базата на кръга българите са създали най - съвършения календар и пак на базата на кръга са сътворени буквите от глаголицата. Всички букви намират своето място в условния кръг и неговия център-точка, която нашите праотци са наричали изява и проява на ВЕЧНИЯ И БЕЗКРАЕН БОГ. Нанесеният хоризонтален диаметър означава СВЕТЛИНАТА - ЛЪЧЪТ, който отделя видимото от невидимото("земна" половина и "небесна"). Кръстът е най-универсалният и точен символ, показващ проявата на духа в материята (инволюция) и на материята в духа (еволюция). Когато се прекръстваме, ние всъщност "извикваме" за себе си и върху себе си слизането на Светия Дух върху нас(когато очертаваме вертикалата Небе - Земя; невидима енергия към видима материя). Хоризонталата в кръга(в Твореца), е линията на Словото. Пресичайки я,действието на Твореца задвижва вибрационното ниво на утвърждението "ДА БЪДЕ"(когата слагаме пръстите си на дясното рамо) и "СТАНА"( на лявото рамо). Така образуваме равнораменния кръст,с който се илюстрира текстът:
"В началото беше Словото...Всичко чрез него (словото) стана...И словото стана плът и живя между нас..."
Много преди Коперник и Галилей, гениалният ни Философ е поставил съответстващата буква, за планетата Земя, като кълбо(елипса), заедно със съпътстващата я Луна.

Според Учителя Беинса Дуно Анхира е едно от свещените имена на земята(Анх+Ра). И този символ тръгва от траките, но се среща по-често в египетското писмо. Поставен огледално в "земната" половина на модула за образуване на буквите, се вижда, че е прототипът на буквата Ѣ(ят).

Ако пък Ѣ обърнем огледално в "небесния" кръг, ще видим един от елементите в монограма на Аспарух(съвременната буква "Р", с основа) Ако отидем към молитвата „Отче наш” и си припомним думите „...да бъде волята Твоя, както на Небето, така и на Земята...” вече няма съмнение, защо е създадена т.н. обла Глаголица. Това, което е на Небето, се отразява на Земята и това, което става на Земята, се отразява на Небето. Всичките глаголически знаци са белег на един постоянен кръговрат, постоянен преход между Небето и Земята, така, както е и движението на човешката Душа и Дух, преражданията, докато всеки българин си отработи националната карма.Право на всеки е да избира начинът си на мислене и на живот, и с този свой избор той е в тясна връзка с живота на себеподобните си.

През 1945 г. новата власт-социалистическата, провежда правописна реформа, с която Ѣ и "голям юс"- Ѫ се изхвърлят от употреба. В повечето български диалекти е отпаднал специфичният й изговор (с изключение на Солунския и Костурския). Буквата Ѣ се нарича ятова гласна. В старобългарския език тя е имала звукова стойност на широко Е. В съвременния български език този архаичен гласеж на ятовата гласна се среща все още в широки диалектни области. С този акт- реформата от 1945 г., окончателно се скъсва връзката между източните и западните български говори и връзката между Македония и майка България. Освен граматическо значение, Ѣ има и друг, доста по-значим смисъл. Това е звукът, който носи в себе си цялата сила на азбуката. Тя е свързана с определено съзвездие, а то-с България. Буквата е тясно преплетена със съдбата на българския народ, съществувала е в руската азбука до идването на болшевиките. Това е знак, от който излиза огромна мощ.
"- Тази буква Ѣ, е “пряпорецът”, който е бил извезан със златни конци в горната част до дръжката на руските бойни знамена от времето на Петър Велики – от 1708 г., продължил е до Октомврийската революция 1918 г.,а след което я премахват.
- Чрез този Божествен знак България е била освободена през Руско-турската война (1877-1878) от пет вековното турско робство.
- Ѣ свързва заедно Божествения и човешки принцип. Двата принципа са свързани в едно.
- Ѣ съедини Небето и Земята, в която дойдоха и се заселиха българите.
И България стана Дом Господен.
- Това е звездата, която Ангел Елохил,ръководителят на България и целокупното славянство, държи в десницата си и от която излиза Сила и Мощ от небето и раздава Светлина на земята...."
- Беинса Дуно ( Учителят Петър Дънов)
.Баба Ванга беше казала следното:
"...Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия. Но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета...Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат...Народ, който има планета, вместо звезда, ще угасне както свещ при вятър....България има не само една звезда, а цяло съзвездие...”
Този небесен печат България трябва да си го възстанови!!!В езотериката буквите са свещени небесни знаци и самите те говорят и излъчват сила и светлина. Те има своя източник в Невидимия свят и не са човешко творение. Затова всеки народ според своята същност и предназначение получава и твори чрез специфичния си говор, на който пък съответстват строго определени знаци /букви/.
Всяка буква от Глаголицата е период от развитието на България от момента на създаването на Дунавска, Аспарухова България. Целият период – глаголицата, обхваща времето до 3480 г., когато ще бъде разрушена бездуховната агресивна цивилизация и ще бъде заменена от високо духовна. От много време насам се говори за апокалипсис. И тъй като това зависи само от човеците, то първата буква от глаголицата е ключът, за дешифриране на плана за духовно развитие. За щастие или за нещастие, той е отреден на българите. Като за начало, нека това да е самоуважението към собствената си националност, история, род и да преминем към общочовешката любов.Словото Божие е това, което спасява. Така, както може да си предизвикате неприятности, ако се оставите да ви се случи това, което ви е казала някоя врачка, без да вложите градивна мисъл да промените енергията към добро, същото е и тук. Чрез глаголицата се показва докъде може да се стигне, ако ние не вземем в управление кормилото на кораба на Светлината.

Какво, всъщност, означава толкова плашещата съзнанието ни дума а п о к а л и п с и с ? От гръцки означава О Т К Р О В Е Н И Е. И така, „Откровението на свети Йоан” е всъщност представяне на етапите, периодите през които ще премине съвременната цивилизация, но не и край на света, не ликвидиране на човешката цивилизация, а изчистване на онези, които служат на злото и насилието. Останалите ще се самоусъвършенстват и помъдреят.


Президентите на Франция за българите:
Шарл де Гол: „Българската държава е люлката на европейската култура и цивилизация” – 1962 г.
Франсоа Митеран : „...българският народ е един от създателите на цивилизацията на нашата планета...”

Не е ли срамота мащехата да обича децата на родната майка повече от самата тази майка? „Българино, знай своя род и език...” и ще се отърсиш от вековните лъжи и унижения, ще прогледнеш и кръвта ти ще заври, защото вече чуваш духът на предците ти!

Да бъде!!!