неделя, 27 ноември 2011 г.

Защо патриаршеските черноризци в България се изплашиха от Петър Дънов – Учителя, и го анатемосват и до днeс?


- Защото мисията на Петър Дънов бе да предаде на хората последната редакция на вечното Слово Божие - Библията, актуализираното и пречистено от човешките несъвършенства и изопачения, автентично Христово благовестие; задачата, насочена към бъдещето –изграждането на Новата Култура на VI раса – Културата на Любовта
( „Учителят Петър Дънов за Библията“- София, 2003 г. )

Ето какво казва Учителя в "Завета на цветните лъчи на светлината":
"...Защото основните работи в Библията са скрити в природата и в нашата душа, която е едно Божествено съкровище. И повтарям, Животът сам по себе си е прост, поради което можем да го придобием. Всички трябва да отворим прозореца на нашата душа, та да може да влезе Светлината и да я озари. Тъкмо тия работи Христос иска да урегулира; тази именно схема на цветните лъчи ще ви направи свободни..."


ТЪЛКУВАНИЕ:
- "...основните работи в Библията са скрити в природата и в нашата душа..." - в Библията има големи манипулации и най-основните са от Стария завет. Много истини за човечеството са премълчани, защото ако се каже цялата истина, ще се разбере кой и как е замърсил човешкия ген, вкарал е вирус в компютъра на ЗЕМЛЯНИТЕ - ГОИТЕ
- "...Животът...можем да го придобием..." - което означава, че сега не живеем истинския си живот. Има нещо, което не притежаваме, а това е нещо, което ни е било отнето някога от някого.
- "...Всички трябва да отворим прозореца на нашата душа, та да може да влезе Светлината и да я озари" - ние, земляните, сме войните на Светлината, но сме го забравили, защото така ни замърсиха, че да не си го спомняме. Само ако запазим чисти душите си, само тогава може да си спомним кои сме и да се сетим, че трябва да сме отворени само за Светлината. Това е истинското ни спасение. Това ще бъде триумфът на края на Космическата война, която се води от тъмните сили тук, на нашата собствена територия - Земята, повече от 2000 години.
- "...Тъкмо тия работи Христос иска да урегулира..." - забележете думата УРЕГУЛИРА. Знанието беше дадено на всички, но се ползва и до днес само от едни, за да бъдат робовладелци, а ние, коренните жители на Земята - техни роби.
Събудете се!!!, защото не остана време. От нас зависи дали ще я има Земята такава, каквато я знаем - КРАСАВИЦА или ще бъде превърната в пустиня, а ние - в роби на чуждоземци.

Още Защо Беинса Дуно разсърди нашите свещенослужители:
- Защото „служителите на Бога“ не разговаряха с Бога и не излязоха от клишетата на гръцката патриаршия
- Защото не застанаха близо до народа..... и до днес
- Защото не говореха на разбираем народен и човешки език....и днес
- Защото и до днес пазят в тайна от народа си знанието за Вселената, което принадлежи на всяко човешко същество, а някои от тях дори и не искат да го признаят.
- Защото нито един църковен служител не пожела да повярва истински в Съ-Творческите възможности на човека, тъй като така не биха се изживявали като еднолични господари на миряните си. „Простолюдието“ не би им се кланяло и не би им целувало ръка.
- Защото нито един църковен служител не каза и не казва на хората, че те не са само видимо, смъртно тяло. Хем повтарят като папагали за „спасение на душата“, хем не казват какво е душа, откъде идва, къде е и т.н.
- Защото Петър Дънов каза за тях истина, която не им се хареса:
„...Христос казва: “Аз дойдох да изпълня закона.” Кой закон? Законът на Любовта. Този закон трябва да се проповядва, да се изпълни от всички духовници. Те признават, че има един Христос, че е Син Божий, но не изпълняват Неговата воля. И религиозните хора още не могат да се обърнат към Бога. Те още не са се молили колективно на Бога. И до днес още хората не се решават да се обърнат за помощ към Бога. Духовниците са канали, проводници на Бога, но не изпълняват тази служба. Те казват, че Бог говори чрез тях, но така ли е всъщност? Аз казвам, че Бог никога не е говорил чрез духовенството. Нека не се обиждат те, но така е. Старите пророци, чрез които Бог е говорил, са излизали от народа, от прости овчари и говедари....“

- И още много, много „Защо“ –та, в противовес на които Учителят свърши духовната работа, която те трябваше и трябва да я вършат.

Нито за миг Петър Дънов не се изкуши да постави печата на собственост върху Учението, което така щедро предлагаше на пробудените и пробуждащите се за Новото, души. А на всяка крачка подчертаваше, че това е Учението на Христос, поднесено 2000 години след разпятието, Възкресението и Възнесението на Спасителя. Това учение е заредено с импулса на планетарното обновление, адекватно на космическия момент от еволюцията на земното човечество. Към днешния момент, подобна роля, но под друг ъгъл и по друг начин изпълняват Татяна Микушина, (също като Петър Дънов, пратеник на Всемирното Бяло братство) и Леонид Маслов, които спускат Божието слово във вид на последно предупреждение преди заветния исторически момент, в който "ще се отдели житото от плявата" и всичко това, от всички предаващи Божието слово, е с една едничка цел : Спасението, до последния момент, на повече човешки души.


И понеже мисията на Учителя бе да продължи и да разгърне делото на Христос, да подготви съзнанието на хората за прехода от една глобална Култура към друга, по-извисена, няма нищо по-естествено от това, че той-българският Духовен учител, построи учението (по-точно, беше канал то да се спусне) върху свещената книга на Християнството- Библията.

Какви Богунеугони думи или смисъл може да открием в следните изводи:......?!

** „ Какво значи “служене на Бога”? Да съзнаваш, че всичко идва от Бога, и да съзнаваш, че няма равен на Него... Ако служите на Бога, всеки ще ви обича.
** Всяко нещо, което подтиква вашия ум към светли мисли, то е Божествено.
** Всяко нещо, което подтиква вашето сърце към правилно чувстване, то е Божествено.
** Всяко нещо, което подтиква вашата воля към работа, то е Божествено.
** Дайте път на Божественото! Божественото няма да дойде по този път, по който вие си мислите. То си има свои пътища. Никой не може да определи по кой път ще дойде Божественото.
** Единственото нещо, което повдига човека, това е работата. За да се проявиш в каквото и да е направление, трябва да знаеш да работиш както трябва. Човек като мисли – това е работа, като чувства – това е работа, като постъпва добре – това е работа. Всички на работа!
** Във всяка работа човек трябва да пее и славослови Господа, за да бъде плодът на тази работа благословен.
** „Даването е един от великите процеси в природата. Даваш ли, ще ти се даде. Този закон е наречен Закон на всемирното изобилие. Давайте всичко с Любов, да ви се благослови даването. Каквото дадете, давайте го със съзнание, че принадлежи на Бога, не на вас. Стани извор, който постоянно дава...“


Ето с какво Петър Дънов „избоде очите“ на черноризците и заради злобата и завистта си те го анатемосаха:
1886 г. - Завършва Американското научно-богословско училище в град Свищов.( обърнете внимание на годината, в която сме имали такова училище)
1888 г. до 1892 - учи в Методистката теологическа семинария Дрю в гр. Медисън, щат Ню Джърси.
1892 до 1894 г. следва в Теологическия факултет на Бостънския университет. След дипломирането си, през 1894 г. завършва курс по медицина към Медицинския факултет на Бостънския университет.
През 1896 г. издава книгата Науката и възпитанието, в която говори за основите на нова култура, която предстои да настъпи през идващия век. Този труд е предизвикателство към Министерството на образованието и Министерството на културата.
През 1897 г., на 33-годишна възраст, Петър Дънов, заедно със свои съмишленици, учредява във Варна “Общество за повдигане религиозний дух на българский народ”
1898 - записва и произнася пред Варненското спиритическо дружество „Милосърдие” беседата „Призвание към народа ми“, която е апел към социално-духовно самоутвърждаване.

След 1900 г. Петър Дънов започва пътувания из България и в продължение на 12 години изнася множество сказки на духовни теми. Обикаляйки страната и срещайки се с много хора, ( подобно на Левски)той прави първите в България френологични и антропометрични изследвания на българския череп. Част от резултатите са публикувани в списание “Родина”. Какво значи френология? Това е наука, чрез която посредством изследване на човешкия череп, се определят характера, личностните особености и поведение му.
http://www.bialobratstvo.info/index.php?option=com_content&task=view&id=4481&Itemid=113

В книгата си "Българската душа" П. Дънов много достъпно прави характеристика на българския череп на базата на познанията си по тази наука. За Лемурийци и Атланти българският читател разбра от чуждестранните автори, а ние още в началото на 20-ти век си имахме човек, който не само е говорел за тях, но и има написани теми за това, черно на бяло. Дали това беше тогава и сега изгодно на българското духовенство?! Още той говори за бъдещата Шеста раса. Кога започна да се шуми за това и да намираме в интернет информация? – чак сега, в ерата на компютрите. Западните писатели направо са открили Америка, а ние – топлата вода...тц,тц,тц,тц. Дали беше удобно на нечия власт да чува, че „...народите се прераждат, както и самия човек...“. Не , разбира се(въпреки, че и в Библията се казва за това от самия Христос). Но днес от няколко години вече се говори за това ( пак сме открили топлата вода).

„ ...Единственото нещо, което спъва сегашната раса , е голѢмата лакомия във всѢко отношение. ЦѢлата бѢла раса минава през алчността колективно, а българинът – индивидуално...“
„....Към края на 20-ти век славѢнството ще излезе из желѢзния си век и ще навлезе в златния век на своята история. Единственият народ, който сега се намира в златния век, това са българитѢ. Златният век е започнал в България, когато БѢлото братство е започнало да работи в тая страна. БогомилитѢ едно време се разпространиха на Запад. И сега това движение от България ще се пренесе в другитѢ славѢнски народи и навсѢкъде. ....
......На славѢните предстои да внесат чувството на съзнателно побратимѢване на народитѢ ....Бог извика славѢнитѢ , за да съдействат за Царството Божие на ЗемѢта. СлавѢните са определени от Бога да бъдат носители на една нова идея ....
.....ВсѢко нарушение на един природен закон води към смърт. И цѢли раси са били изтребени. Много раси има, които са изчезнали, поради неспазване на тези закони в природата. Всички народи, които живеят с неправда, ще се изродят. Това е закон. Всички ръководители на държавитѢ трѢбва да знаят това......“
Из „Българската душа“
Колко актуални са към днешния ден тези слова отпреди 100 години. И какво нашите черноризци не харесват в тях и в цялата Богунасочена негова дейност по отношение на духовното израстване на нашия народ????...

Васил Левси беше организаторът, факелът, огънят на физическото ни освобождение и беше предаден. Петър Дънов беше философът, енциклопедистът на човечеството на 20-ти век за цяла Европа и беше предаден от българското „духовенство“. Тези две най-велики личности за последните няколко стотин години за България работеха, говореха и действаха за едно и също нещо – ОБЕДИНЕНИЕТО НА НАРОДА. От тази идея е останала само бледа сянка, написана на народното ни събрание:„Съединението прави силата“ . Много сега четат книгите на Рудолф Щайнер,превъзнасят неговата философия, а той е близък сподвижник и ученик на Петър Дънов.

През 1912 г. в с. Арбанаси (край Велико Търново) Петър Дънов работи върху Библията и съставя "ЗавѢта на цвѢтнитѢ лъчи на светлината". Днес е модерно да се говори за чакрите, за цветовете им, за въздействието и т.н. Нашият Учител, в тази книжка, е събрал цялата мъдрост на Библията, онези слова, чиито вибрации съответстват на всеки цвят и на всяка чакра. Ние си имаме едно универсално божествено лекарство, в лицето на „Цветните лъчи на светлината“

Земният път на Учителя приключва на 27 декември 1944 г.. Като завещание той оставя неоценимо духовно наследство: над 4000 лекции и беседи, 160 музикални творби, френологически карти и изследвания, Паневритмията и разнообразни методи за самоусъвършенстване.
Той е българската енциклопедия по духовно израстване на българския народ и на всички останали заедно с нас. Къде сте български държавници, за да прочетете поне една негова лекция или една книга със събрани негови текстове, за да видите, че сте в първобитнообщинния строй по мисленето си и действията си, а водите народ, носител на духът на Земята и Космоса отпреди хилядолетия.!!!
Исус е обещал, че ще спусне Духа и "Той ще говори на хората". И добавя още, че ще дойде време,(края на времената) "когато и децата ще говорят чрез Духа". Но, явно Църквата е решила, че само тя има патента върху Божието слово. Къде са й статиите, книгите, проповедите и т.н.,с които да рзкрива смисъла на Божието слово в Библията?!

Нека да се замислим за момент: днешното време е изключително динамично. С всяко поколение Библията в този й вариант, в който се препечатва, се отдалечава от младите или по-скоро, младите се отдалечават. А думите на Петър Дънов могат да бъдат разбрани и днес, защото тълкованието на Божието слово така е предадено от него, че да бъде актуално във времената. Само трябва да бъде поставено в учебния материал по философия за горните класове или в часовете по Човек и природа – за началния и средния курс. От всичките материали на Петър Дънов има какво да се вземе и да бъде предоставено на децата в разбираем за съответната възраст вид. Вероучението не е папагалстване на Библията, а разбирането й, за да се осмислят словата и да се пуснат в деянията на човека, да се претворят в дела. Само така ще се изпълни човешката мисия – да бъдем проводници на Божието слово и божиите закони тук на Земята.НО, първо трябва да се разграничат истините от лъжите в Библията. Следователно, нужна е нова Библия.


"Всичко, що е отъ по-напрѢдъ писано, за поучение намъ е прѢднаписано, та чрѢзъ търпѢнието и утѢшението на писанията да имаме надѢжда."
(Рим.15:4)


Няма коментари:

Публикуване на коментар