неделя, 6 януари 2013 г.

КУЛТ У РА (култура); ПРИ РОДА (природа); У РА (ура)



Едно провокиращо, мисленето ни, заглавие - ( РА, РОД, КУЛТ. ; какво е, всъщност, езикът, който говорим?)
  
На връх Йордановден искам да попитам българския народ Дали си е задавал въпроса: След като сме били (според както казва някаква си писана история) твърдоглави езичници, защо само при българите с такава почит се празнува БОГОЯВЛЕНИЕ? Какво имам предвид? Народните обичаи са НЕписаната история на даден народ, на неговия РОД, показателя за родовата памет  и за нейната дълбочина.  За да почита,  нашият народ, толкова силно ЧЕТИРИТЕ  ЕЛЕМЕНТА ВОДА, ВЪЗДУХ, ЗЕМЯ И ОГЪН (видно от съответните празници и обичаи), това има своята ДЪЛБОКА основа и би трябвало всеки да се замисли дали наистина сме били безбожници, какво означава „езичници“ и на базата на каква предишна основа е възникнало християнството като религия, ако не, именно, на някаква предишна форма, олицетворяваща ЗНАНИЕТО и ПРАКТИКАТА за връзката БОГ – ЧОВЕК - БОГ.  Защо подчертах думата РЕЛИГИЯ? Защото съвременните божии служители продължават да втълпяват в съзнанието на хората, че РЕЛИГИЯ = ВЯРА!!!  Това , обаче, изобщо не е така. Религията обслужва политически интереси, а вярата е усещането за връзката на човека със Създателя си. За да има вяра СЪЗНАТЕЛНО, човек трябва да има знанието за това КОЙ е .  Вярата е във всеки, но едни не са заглушили това усещане, а други – са.  Все още човеците са Божие творение. Но на път сме по Земята да започнат да се разхождат и ДА УПРАВЛЯВАТ  земния живот небожествени човекоподобни. 

Скъпи българи! Предстои да бъде избран нов Патриарх. Колко от нас са наясно как се избира Патриарх-а?  Знанието за Българската Екзархия ни дава информация за това.  Патриарх на България се избира на ЧЕРКОВНО – НАРОДЕН  СЪБОР ! Само че у нас това ще се случи на ЧЕРКОВЕН събор, по народному казано : ПОД СУРДИНКА, ТИХОМЪЛКОМ, ако не вдигнем глас  И за това, както за много други проблеми. Българската екзархия е върховна национална организация на Българската православна църква.  Спорът за установяването на българската национална църква продължава 40 г. Започва през 1830 година и завършва на 28 февруари 1870 година, когато със султански ферман (забележете – султански ), издаден в Цариград, се узаконява възникването на Българската екзархия. Българската екзархия е призната за официален представител на българската нация в Османската империя. Най-напред е поставено изискването на българския народ сам да избира свещениците си, които да са от българска националност.


Сами можете да си отговорите на въпроса: Как се избират днес (и преди десетилетия), както свещеници, така и Патриарх.


Защо е много важно точно сега  да вдигнем глас точно за това? ЗАЩОТО  ДУХОВНОСТТА  Е ВЪЗЕЛА, КРАЙЪГЪЛНИЯ  КАМЪК, от който зависи бъдещият живот и съществуването на  българите. Духовното разлагане на българите се дължи точно на това, че НА  БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ  КАЗВА  ИСТИНАТА  ЗА  НАШАТА  ИСТОРИЯ, ИСТИНАТА ЗА ХРИСТОВАТА НИ ИСТОРИЯ, КОЯТО, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ,  Е ОСНОВОПОЛАГАЩА, ЗА ДА Я ИМА ДНЕС ХРИСТИЯНСКА  ЕВРОПА.

Кога българските божии служители ще разтворят ТАЙНИТЕ  „ДОСИЕТА“ на ИСТИНАТА ЗА  БЪЛГАРСКАТА ХРИСТОВА ВЯРА – кога тръгва тя из българските земи ; ЗА БОГОМИЛИТЕ – познати във Франция като  катари:  http://vbox7.com/play:aa742e16  ;  за това, че нямаше да има Френска революция, НЯМАШЕ ДА Я ИМА християнска Европа, АКО  го нямаше БЪЛГАРСКОТО ХРИСТИЯНСТВО още от началото на Христовата ера.
Господа наместници на Бога тук, на Земята! С ВАШЕТО МЪЛЧАНИЕ  ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИЦИ НА БЪЛГАРСКИЯ  РОД, НО ОЩЕ ПОВЕЧЕ – ВИЕ СТЕ  съучастници в повтаряща се за българите противобожия дейност.  Малко ли карма изплати българския народ, след като бяха изтребени богомилите, а оцелелите – изгонени?  ДОКОГА  ЩЕ  СЕ  МЪЛЧИ?!
Ако сега се избърза с избора на новия български Патриарх, без да се поставят на преосмисляне много дейности от предишни години, все едно да не се промени нищо. 

Ние искаме истински Божии пастири, ние искаме една нова църковна политика. НИЕ  ИСКАМЕ  БЪЛГАРСКАТА  ПАТРИАРШИЯ  ДА  ИЗВЕДЕ  БЪЛГАРСКИЯ  НАРОД  НА  ПЪТЯ  НА СВЕТЛИНАТА !!! В това е нашето истинско спасение.

 Интернет е от голяма полза, който иска да се самообразова. Но въпроса е на ниво ДЪРЖАВА, ЧОВЕЧЕСТВО, ПЛАНЕТА. Объркването на изначалните канони, поставени в зората на Христовото учение, объркаха развитието на човечеството.  Енергията е универсална и ЧОВЕЦИТЕ СА, КАКТО НЕЙН ПРОВОДНИК  НА  ЗЕМЯТА, ТАКА И НЕЙНО ОРЪДИЕ  ЗА УПРАВЛЕНИЕ  И ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ  ВСИЧКО  ЖИВО НА  ПЛАНЕТАТА НИ. 

 Знаете ли, че на мястото, където през август 2012 година откриха Ларгото в центъра на София – Древния град Сердика, трябваше, по нечий безбожен ум, да има огромен подземен паркинг. Слава Богу, благодарение на хора, които не се тиражират в медийното пространство, тази простотия не се случи (да си заровим съзнателно древната си история?!!!  .....защото управляващите слушаха нечии унищожителни нареждания)

А какво знаят децата ни, че и родителите им, бабите и дядовците им, за Сердикийския едикт? ("сердикийски" , защото е свързан със Сердика) и  Няма как да знаят, защото Църквата ни мълчи и по този въпрос, както и за по-горе споменатите проблеми.
В момента върви рекламна кампания из медийното пространство, че с цел увеличаване приръста на българчетата, се пускат нови СЕКС-КАНАЛИ по една от телевизиите, защото според статистиката, към 2020-та година, циганите ще са всеки 5-ти българин.  Това ли е начина за насърчаване на раждаемостта? НЕ !!! Това е начин за още по-голямо ОСКОТЯВАНЕ И  ЗАТЪПЯВАНЕ  НА  НАЦИЯТА  НИ.. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар